Boekentips en podcasts


Boekentips en podcasts

Het verboden woord
Caroline Tensen

Ook leuke meisjes worden 50
Maaike de Vries en Manon Kerkhof

Hart & hormonen
Janneke Wittekoek en Dorenda van Dijken

Podcasts

Elles de Bruin maakte voor omroep MAX een serie over de overgang: over de verschillende lichamelijke en psychische klachten, over hormonen en over de overgang en werk. Ben je nieuwsgierig? Beluister de podcasts.

Suzanne Rethans maakt samen met het H3 netwerk de podcast ‘We zijn toch niet gek?’ Dit is een podcast over de overgang, hormoonsuppletie, ADHD, de menopauzepoli en veel meer anders. Een aanrader!

Tanja Jess gooit haar kaarten op tafel. In alle openheid bespreekt ze haar eigen klachten en tips en trucs samen met diverse experts en professionals. In deze aflevering staat het werk van de overgangsconsulent centraal. Wat kan een overgangsconsulent voor de vrouw met vragen over of klachten van de overgang betekenen? Beluister de podcast en deel je eigen ervaringen en tips.

Wil je meer weten over het beroep van overgangsconsulent? Luister dan de podcast ‘Het werk van een overgangsconsulent’, waarin overgangsconsulent Martine den Hoedt jou alles vertelt over het vak.

Reviews

Voordat ik bij Mirelle kwam, dacht ik dat ik leed aan geheugenverlies en had ik veel kleine onduidelijke klachten zoals concentratieproblemen, een droge huid en tintelingen in handen en voeten. Het geheugenprobleem baarde me het meeste zorgen. De neuroloog heeft na uitgebreid onderzoek geconcludeerd dat ik een burn-out had, maar ik wist dat dat niet klopte. Ik ontdekte dat ik, een paar dagen voordat ik ongesteld werd, emotioneel en prikkelbaar was, en dat mijn concentratie ook in periodes in de maand slechter was. Zo kwam ik erachter dat het iets te maken had met mijn veranderende en duidelijk korter wordende cyclus. Vroeger was mijn cyclus stipt 28 dagen en nu schommelde deze tussen de 23 en 26 dagen: iets korter en het vloeien duurde ook iets korter dan 10 jaar geleden. Een klein subtiel verschil. Ik ben op zoek gegaan naar antwoorden. Mijn nicht vertelde dat ze hormoontherapie had via een overgangsconsulente en dat ben ik ook maar gaan proberen. Nu weet ik dat ik in de pre-overgang zit. Ik ben niet gek aan het worden, ben niet overwerkt en zit ook niet in een burn-out. Ik hou nu rekening met de dagen dat ik overprikkeld ben. Met de hormoontherapie ben ik ook de bovengenoemde symptomen kwijt.

- Najia (44), moeder van 2 basisschoolkinderen, werkt 40 uur per week

Ik ben blij dat ik na jaren worstelen Mirelle heb gevonden. Een luisterend oor, persoonlijke aandacht en een concrete aanpak van mijn overgangsklachten. Iedere vrouw in de overgang verdient dit.

- Anoniem

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.