Leefstijladviezen


Leefstijladviezen

Wanneer je in de overgang bent, is het verstandig om je aan een aantal leefstijladviezen te houden.

Gezonde voeding

Voedingsstoffen die kunnen prikkelen, kunnen overprikkelen in de fase van de overgang. Denk aan koffie, suiker, alcohol, koud voedsel en kruidig eten. Je lichaam heeft genoeg aan minder kilocalorieën dan voorheen: ongeveer 400 kcal minder. Wanneer je dus hetzelfde blijft eten en drinken als voorheen, kom je langzamerhand aan.

Bewegen

Bij bewegen gaat het eigenlijk niet om leeftijd. Bewegen heeft aantoonbaar meer gezondheidsvoordelen ten opzichte van niet bewegen. Bewegen is goed voor hart en vaten, maar ook zeker voor het voorkomen van osteoporose (botontkalking). Bewegen is ook goed voor je geestelijke gezondheid. Het maakt je hoofd leeg en helpt je ontspannen. Zie je ertegenop om in je eentje te bewegen of binnen bij een sportschool, dan is dit een goede tip: power walking. Lekker buiten, in een groep, in een stevig tempo wandelen en tussendoor spierversterkende oefeningen doen. Geïnteresseerd? Lees verder. Na de zomervakantie begint er een nieuwe groep in Spijkenisse. Hou de website in de gaten.

Ontspannen

Tijd nemen om te ontspannen is in de leeftijdsfase van de overgang vaak een lastige klus. Veel vrouwen hebben veel ballen hoog te houden: kinderen, werk, sociale activiteiten, mantelzorg enzovoort. Tijd nemen om te ontspannen en tot jezelf te komen is belangrijk voor hart en vaten, en helpt je ook om beter te slapen.

Reviews

Voordat ik bij Mirelle kwam, dacht ik dat ik leed aan geheugenverlies en had ik veel kleine onduidelijke klachten zoals concentratieproblemen, een droge huid en tintelingen in handen en voeten. Het geheugenprobleem baarde me het meeste zorgen. De neuroloog heeft na uitgebreid onderzoek geconcludeerd dat ik een burn-out had, maar ik wist dat dat niet klopte. Ik ontdekte dat ik, een paar dagen voordat ik ongesteld werd, emotioneel en prikkelbaar was, en dat mijn concentratie ook in periodes in de maand slechter was. Zo kwam ik erachter dat het iets te maken had met mijn veranderende en duidelijk korter wordende cyclus. Vroeger was mijn cyclus stipt 28 dagen en nu schommelde deze tussen de 23 en 26 dagen: iets korter en het vloeien duurde ook iets korter dan 10 jaar geleden. Een klein subtiel verschil. Ik ben op zoek gegaan naar antwoorden. Mijn nicht vertelde dat ze hormoontherapie had via een overgangsconsulente en dat ben ik ook maar gaan proberen. Nu weet ik dat ik in de pre-overgang zit. Ik ben niet gek aan het worden, ben niet overwerkt en zit ook niet in een burn-out. Ik hou nu rekening met de dagen dat ik overprikkeld ben. Met de hormoontherapie ben ik ook de bovengenoemde symptomen kwijt.

- Najia (44), moeder van 2 basisschoolkinderen, werkt 40 uur per week

Ik ben blij dat ik na jaren worstelen Mirelle heb gevonden. Een luisterend oor, persoonlijke aandacht en een concrete aanpak van mijn overgangsklachten. Iedere vrouw in de overgang verdient dit.

- Anoniem

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.